consultancy

N.E.C. en Futuralis Football Consultancy (FFC) definitief uit elkaar

Na 2 succesvolle jaren van samenwerking hebben N.E.C. en Futuralis Football Consultancy gistermiddag besloten hun samenwerking te beëindigen.

Roderik van Kerkhof (CEO Futuralis):
“Na de degradatie van N.E.C. naar de Jupiler League heeft N.E.C. een moedige en unieke stap gezet om een extern consultancybureau in de arm te nemen om in 1 jaar weer terug te keren naar de Eredivisie. Eendrachtig hebben we samen die klus geklaard en is N.E.C. met overmacht kampioen geworden. Daarbij zijn alle records gebroken. Ook in het eerste jaar in de Eredivisie mochten we N.E.C. intensief begeleiden. We zijn trots op het bereiken van de gedeelde 9e plaats door N.E.C..”

Na afgelopen seizoen koos N.E.C., mede op advies van FFC, voor een nieuwe technische structuur met een Technisch Manager.

Roderik van Kerkhof:
“Onze toegevoegde waarde bij het inrichten van de selectie was dit jaar veel moeilijker tot stand te brengen en was dus veel minder dan in de jaren daarvoor.
Binnen Futuralis Football Consultancy is het onze missie om sportieve en financiële meerwaarde te genereren voor de clubs waar we voor werken. Als dat door veranderende omstandigheden voor een groot deel wegvalt, moet je elkaar eens goed in de ogen kijken en stoppen. Daarom heeft FFC haar nog 2 jaar doorlopende contract met N.E.C. op 8 augustus jl. opgezegd”.

De aangekondigde evaluatie van gistermiddag heeft beide partijen doen besluiten deze opzegging definitief te maken.

Roderik van Kerkhof:
“We zijn dankbaar dat we N.E.C. mochten begeleiden in een voor hen hele zware en moeilijke tijd in categorie 1. Nu N.E.C. in de Eredivisie speelt, in november 2016 waarschijnlijk naar categorie 2 zal gaan en de technische organisatie is veranderd, is onze taak volbracht.”

Futuralis Football Consultancy dankt de Raad van Commissarissen, de Directie, de STAK, het Technisch Hart, de investeerders, de werknemers en de supporters van N.E.C. voor hun vertrouwen in FFC en voor de intensieve en constructieve samenwerking.

Wij wensen N.E.C. sportief en financieel een hele goede en vruchtbare toekomst toe.